Op tijd nadenken over later.
Kantoor/postadres:
Hancateweg-West 8, 7447 TC Hellendoorn
Vermogensplanning
Vermogen overdragen
Vermogen overdragen is een kwestie van plannen. Natuurlijk is het plezierig om met een “warme” hand te kunnen schenken. Vaak is het fiscaal ook nog eens veel aantrekkelijker! En ook erfbelasting is goed te plannen. Wilt u zo fiscaal vriendelijk mogelijk vermogen overdragen dan is “tijd” de belangrijkste factor. Ons advies is om op tijd te inventariseren wat en hoe groot uw vermogen is, welke wensen u hebt aan wie en wanneer u vermogen wilt overdragen en welke fiscaal aantrekkelijke mogelijkheden er zijn. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van huwelijkse voorwaarden, legaten en testamenten.
Als u zich op tijd laat informeren en adviseren over Estate Planning dan voorkomt u onvoorziene verrassingen voor uzelf en uw opvolgers.
Uw vermogen overdragen middels Estate Planning
Als u uw vermogen wilt overdragen aan een volgende generatie dan krijgt u te maken met Estate Planning. Bij zo’n planning wordt rekening gehouden met civielrechtelijke, fiscale, financiële en emotionele aspecten. Al deze aspecten worden samengevoegd in een persoonlijk advies op maat.
Schenken is bij Estate Planning een zeer belangrijk onderdeel. Daarnaast spelen erfrecht, een bedrijfsopvolgingsregeling, huwelijkse voorwaarden en testamenten of legaten een grote rol. Al deze onderwerpen komen bij Estate Planning aan bod.
Diverse aspecten van Estate Planning
Natuurlijk zijn de mogelijkheden voor fiscale voordelen bij Estate Planning van groot belang. Maar er spelen diverse aspecten die ook aandacht verdienen. Roelofs Advieskantoor heeft ze voor u op een rijtje gezet:
Fiscale aspecten
- Hoe kan ik mijn vermogen overdragen aan de volgende generatie zonder dat ik veel belasting moet afdragen?
Civielrechtelijke aspecten
- Ik heb een partner. Kan mijn partner na mijn overlijden voortleven zoals hij/zij gewend was?
- Moet ik huwelijksvoorwaarden maken of bestaande aanpassen?
- Moet ik een samenlevingscontract maken? En sluit mijn testament hierop aan?
- Wat gebeurt er als ik ga scheiden? Wat als een kind gaat scheiden?
- Ik heb een onderneming. Is de rechtsvorm van mijn onderneming zodanig dat mijn bedrijfsopvolger de onderneming kan voortzetten?
- Moet ik mijn onderneming op dit punt gaan herstructureren? Moet een Stichting Administratiekantoor worden opgericht of moet ik aandelen met bijzondere zeggenschap creëren?
- Ik heb een bedrijfsopvolger aan wie ik mijn bedrijf belastingvriendelijk kan overdragen. Ik heb nog meer kinderen. Wat zijn hun rechten? Hoe moet ik regelen dat zij ook een deel van mijn vermogen ontvangen? Of juist niet?
- Sluit mijn testament goed aan op mijn wensen met betrekking tot bedrijfsopvolging?
Financiële aspecten
- Hoe kan de opvolger de overdracht financieren?
- Hoe kan de opvolger ervoor zorgen dat de onderneming niet in financiële problemen komt door de opvolging?
- Komt de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar door de opvolging?
Emotionele aspecten
- Heb ik een goed gevoel bij de opvolging? Kunnen mijn overige familieleden (nabestaanden) leven met de regeling?
- Wie regelt mijn zaken als ik dit zelf – door lichamelijke of geestelijke gebreken – niet meer zou kunnen?
- Moet ik eerst mijn eigen vermogen “opeten” als ik moet worden opgenomen in een verpleegtehuis?
- Wat kan ik regelen om bij mijn overlijden mijn nabestaanden met zo min mogelijk vragen achter te laten?
OASE:
OASE heeft betrekking op diverse zaken die tijdens uw leven zich kunnen voordoen en wel de volgende: overlijden, arbeidsongeschikt raken, staking onderneming en echtscheiding
“Uw financiële vraagstukken staan centraal”
Pensioen
Van een fijne oude dag genieten na een werkzaam leven wil iedereen. Voldoende financiële middelen maken dat genieten een stuk aangenamer.
U kunt naast AOW een eigen pensioen opbouwen. De overheid doet een stap terug en u bouwt zelf actief aan een (aanvullend) pensioen. Roelofs Advieskantoor kan zich goed voorstellen dat het als ondernemer niet eenvoudig is om daar een goede invulling aan te geven. De wet- en regelgeving blijft veranderen. Met name de pensioenopbouw voor een DGA vraagt onmiddellijke aandacht. Vooral nu opbouw in eigen beheer verder niet meer mogelijk is.
Wij helpen u als ondernemer (DGA) met de financiële voorbereiding van uw oude dag. Het enige wat u hoeft te doen is met ons in gesprek gaan en uw wensen voor een fijne en onbezorgde oude dag met ons te delen.
Roelofs Advieskantoor is een samenwerking aangegaan met Welsing Fiscale Dienstverlening. Op deze manier hebt u een uitstekende deskundige die u kan adviseren bij deze complexe materie. Welsing Fiscale Dienstverlening heeft een jarenlange ervaring: onder meer op het gebied van pensioenen.
Uiteraard behoort niet alleen pensioenopbouw tot de mogelijkheden om een prettige oudedagsvoorziening te realiseren. U kunt bijvoorbeeld ook denken aan beleggen in effecten of investeren in vastgoed. Maar het blijft altijd maatwerk! Roelofs Advieskantoor helpt u graag verder bij het maken van een planning waarmee u de toekomst aan kunt.
Laten we
kennismaken!
We nodigen u graag uit om kennis te maken. Wij zijn altijd geïnteresseerd in de verhalen van de ondernemer en denken graag met u mee. Een kennismakingsgesprek en een kopje koffie zijn bij ons altijd gratis. Vaak kunnen we uw eerste vragen zelfs al direct beantwoorden.